ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

γανοθεραπεία bioganoderma

ΑΓΧΟΣ     Συμπτώματα του άγχους σχετικά με τις σωματικές λειτουργίες, οι οποίες εκφράζονται με: Απελευθέρωση της κορτιζόνης από τα επινεφρίδια, Αύξηση των επιπέδων της θυρεοειδικής ορμόνης στο αίμα, Απελευθέρωση ενδορφίνης από τον υποθάλαμο,  Ελάττωση των σεξουαλικών ορμόνων: της τεστοστερόνης στους άνδρες και της προγεστερόνης στις γυναίκες, Διακοπή λειτουργίας του πεπτικού σωλήνα, Απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα με ταυτόχρονη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης για τον μεταβολισμό,    Αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα κυρίως από το συκώτι,    Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, Αυξημένη προμήθεια του αέρα,    Πύκνωση του αίματος, Εφίδρωση του δέρματος,  Όξυνση των αισθήσεων: μάτια, ακοή, αφή, γεύση, οσμή, Πνευματική κατάσταση του ατόμου. Μπορούμε να βοηθήσουμε.

ΑΣΘΜΑ Το άσθμα είναι χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος η οποία προκαλεί παροδική στένωση των βρόγχων με αποτέλεσμα να εμφανίζεται δύσπνοια. Η πνευμονική ενδοτικότητα είναι φυσιολογική αν και η φυσιολογική τελική εκπνοή (FRC) μπορεί να είναι πολύ αυξημένη λόγω υπερβολικής στένωσης των αναπνευστικών αεραγωγών. Η στένωση των βρόγχων, που μπορεί να εμφανισθεί μετά από έκθεση σε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, οφείλεται τόσο σε βρογχόσπασμο (σπασμό των λείων μυών που περιβάλλουν τους βρόγχους), όσο και σε φλεγμονώδη διήθηση του βρογχικού τοιχώματος, με αποτέλεσμα αφενός πάχυνση του τοιχώματος από οίδημα και διήθηση από φλεγμονώδη κύτταρα, και αφετέρου απόφραξη του αυλού από βύσματα βλέννης. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης έκκρισης ινσουλίνης είτε λόγω ελάττωσης της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη. Οι κύριοι τύποι σακχαρώδους διαβήτη είναι ο διαβήτης τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 και ο διαβήτης της κύησης. Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει χρόνια πορεία και μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών επιπλοκών όπως καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, βλάβες του αμφιβληστροειδούς, βλάβες των νεύρων, στυτική δυσλειτουργία κ.ά. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε.

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των αρσενικών θηλαστικών, περιλαμβανομένων και των ανδρών, που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Το βάρος του προστάτη είναι περίπου 15gr και έχει σχήμα καρυδιού.Ο προστάτης περιέχει μερικούς ομαλούς μυς που βοηθούν να αποβάλουν το σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Ο ρόλος του προστάτη είναι να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη διατροφή του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης. Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε στην καλυτέρευση της πάθησης.

ΘΡΟΜΒΩΣΗ είναι ο σχηματισμός ενός θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο , εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω του κυκλοφορικού συστήματος. Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται, το σώμα χρησιμοποιεί αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και ινώδες για να σχηματίσει ένα θρόμβο αίματος και να αποφευχθεί η απώλεια αίματος.Ακόμη και όταν ένα αιμοφόρο αγγείο δεν υφίσταται ζημία όμως, θρόμβοι αίματος μπορεί να σχηματιστούν στο σώμα παρουσία κατάλληλων συνθηκών. Αν η θρόμβωση είναι πάρα πολύ σοβαρή και ο θρόμβος απελευθερωθεί, τότε ο θρόμβος αυτός που μετακινείται στο κυκλοφορικό σύστημα ονομάζεται πνευμονική εμβολή. Όταν ένας θρόμβος καταλαμβάνει περισσότερο από το 75% της επιφάνειας του αυλού μιας αρτηρίας, η ροή του αίματος προς τον παρεχόμενο ιστό έχει μειωθεί αρκετά για να προκληθούν συμπτώματα λόγω της μειωμένης παροχής οξυγόνου (υποξία) και της συσσώρευσης των μεταβολικών προϊόντων, όπως το γαλακτικό οξύ. Απόφραξη περισσότερο από το 90% μπορεί να οδηγήσει σε ανοξία, που είναι η πλήρης στέρηση του οξυγόνου, και του μυοκαρδίου(μυοκάρδιο), μια λειτουργία του κυτταρικού θανάτου.

ΠΡΟΛΗΨΗ Θρόμβωση και εμβολή μπορούν να προληφθούν, όταν θεωρηθούν απειλητικές για την υγεία. Από τα πιο κοινά είδη της φλεβικής θρόμβωσης είναι η εν τω βάθει θρόμβωση ,δηλαδή ένας θρόμβος αίματος σε μία από τις εν τω βάθει φλέβες του σώματος. Η αρτηριακή θρόμβωση πλήττει συχνά τις αρτηρίες της καρδιάς , με αποτέλεσμα την καρδιακή προσβολή. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και στις αρτηρίες του εγκεφάλου προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο. Μερικές φορές , μέρος ή όλος ο θρόμβος αίματος μπορεί να μετακινηθεί από το αρχικό σημείο και να μπεί στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα ο θρόμβος να υποβάλλεται σε ένα άλλο σημείο του σώματος. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως εμβολή. Πνευμονική εμβολή είναι ο θρόμβος αίματος που εγκαθίσταται στους πνεύμονες.

 ΥΠΕΡΤΑΣΗ Η αρτηριακή υπέρταση ορίζεται ως η αύξηση της αρτηριακής πίεσης (συστολικής ή/και διαστολικής) σε επίπεδα μεγαλύτερα από τα φυσιολογικά.  Η αρτηριακή υπέρταση διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, την πρωτοπαθή ή ιδιοπαθή και τη δευτεροπαθή. Η αιτία της ιδιοπαθούς αρτηριακής υπέρτασης είναι άγνωστη και το μοναδικό εύρημα είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η δευτεροπαθής αρτηριακή υπέρταση οφείλεται στην ύπαρξη κάποιας άλλης πάθησης. Οι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη της αρτηριακής υπέρτασης είναι οι εξής: Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού, το έντονο ψυχικά στρες, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η αυξημένη κατανάλωση οινοπνεύματος, το είδος της εργασίας και η κληρονομικότητα.

ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος. Η χοληστερόλη χρησιμοποιείται κυρίως σε ζωικούς οργανισμούς και όχι σε φυτικούς. Μαζί με τα τριγλυκερίδια χρησιμεύει στις κυτταρικές μεμβράνες. Οι διαμοριακές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων της χοληστερόλης και του νερού που βρίσκεται εντός και εκτός κυττάρου συμβάλλει στη ρευστή αλλά αδιάσπαστη δομή της μεμβράνης, και της προσδίδει λειτουργικότητα.
Επιπλέον, έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη νευρικών συνδέσμων του εγκεφάλου και βοηθάει τον οργανισμό στο σχηματισμό και την προστασία των νευρώνων και στη δημιουργία των ιστών των κυττάρων. Σε πολλές βιοχημικές διαδικασίες χρησιμεύει ως πρώτη ύλη, όπως στην παρασκευή της προβιταμίνης D και το σχηματισμό ορμονών. Δεσμεύεται με πρωτεΐνες στις λιποπρωτεΐνες και βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ιστούς που είτε την παράγουν είτε έχουν πυκνές μεμβράνες, για παράδειγμα στο συκώτι, τη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο, όπως επίσης και στα αθηρώματα.
Πρόσληψη-σύνθεση χοληστερόλης: Βρώσιμες πηγές χοληστερόλης είναι κυρίως ζωικής προέλευσης, αν και υπάρχουν ουσίες που μοιάζουν με τη χοληστερόλη και στα φυτά. Ωστόσο, η χοληστερίνη από τις τροφές δεν επαρκεί για τις ανάγκες του οργανισμού με αποτέλεσμα να συνθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό στο συκώτι.
Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη έχει τάσεις αύξησης είτε επειδή παράγουν περισσότερη χοληστερόλη ίσως για κληρονομικούς λόγους, είτε επειδή εμφανίζουν αυξημένη απορρόφηση χοληστερόλης από τις τροφές. Η χοληστερόλη ως λιπίδιο δε διαλύεται στο αίμα, ώστε να εισέρχεται και να κυκλοφορεί σε αυτό σε αδιάλυτα κομμάτια. Η ποσότητά της και οι μετατροπές της σε άλλες ουσίες ρυθμίζεται από το συκώτι. Χοληστερόλη και καρδιαγγειακές ασθένειες:Κατά μία εκδοχή, η χοληστερίνη, όταν υπάρχει στο αίμα σε υπερβολικές τιμές (υπερχοληστερολαιμία) αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη.

ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Gano clinic για ΑΓΧΟΣ

 


Gano clinic για ΑΣΘΜΑ

Gano clinic για Διαβήτη


Gano clinic για Προστάτη


 

Gano clinic για Θρομβώσεις

 


Gano Clinic για Πρόληψη Θρομβώσεων

  

Gano Clinic για Υπέρταση

  

Gano Clinic για ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ